23.02.2014 Woning D

Renovatie

Diepenbeek

Renovatie en uitbreiding van een vrijstaande woning voor zelfbouwers. De bestaande woning wordt aan de linkerzijde (westzijde) uitgebreid met 23m² woonoppervlakte. De uitbreiding behoudt voldoende afstand tov de perceelgrens, en richt zich volledig naar de tuin. Het nieuwe gedeelte wordt over anderhalve bouwlaag met zadeldak gespreid. De kroonlijsthoogte is gelijk aan die van het bestaande volume. De uitbreiding wordt opgetrokken in dezelfde materialen als de bestaande woning ttz rode baksteen, rode dakpannen, houten ramen, ook de bouwstijl blijft analoog aan het bestaande gegeven.
De bijgebouwen blijven grotendeels bewaard, enkel achteraan wordt een doorbraak (overdekte buitenruimte) gemaakt om de woning meer zicht te geven op de achtergelegen tuin. Op de binnenkoer wordt ter vervanging van de bestaande veranda een nieuwe glazen constructie in de dwarse richting voorzien om zo meer zonnewarmte te kunnen binnentrekken.