10.04.2014 Woning TNKV

Renovatie

Hasselt

Verbouwing en uitbreiding van een rijwoning, gebruikmakend van bio-ecologische bouwmaterialen.

De voornaamste ingreep omvat het slopen van de achterbouwsels zodat er een nieuw volume kan aangebracht worden. De bouwdiepte van het gelijkvloers wordt 17m, die op de verdieping 10m. Het nieuwe volume bevat op het gelijkvloers een woonruimte, een doorsteek naar de tuin en een berging. Op de verdieping wordt de extra bouwdiepte gebruikt voor het vergroten van een slaapkamer en het aanbrengen van een vide om het hart van de woning op het gelijkvloers te verlichten. De nieuwe achtergevel is op het gelijkvloers volledig beglaasd, op de verdieping wordt een bekleding met planken in thermowood aangebracht. De scheidingsmuren die voorbij de oorspronkelijke diepte steken worden opgetrokken in gevelsteen (grijsbruin). Het hoogteverschil naar de tuin wordt opgevangen door een terras met trappenpartij en helling, onder het terras wordt een waterput aangebracht.