07.11.2016 Jeugdlokalen Het Heem

Nieuwbouw

Nieuwbouw in houtskeletbouw.
De nieuwe jeugdlokalen vervangen de bestaande jeugdlokalen die samen met de gebouwen van de Academie voor Schone Kunsten op één groot terrein staan. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met de voorkeursinplanting uit het masterplan, en de opdeling van de buitenruimtes. De nieuwe lokalen worden ingeplant tegenover het gebouw van de academie waardoor de parking en de koer van de academie duidelijk afgebakend worden. Door deze positionering ontstaan er rond het gebouw verschillende afgescheiden speelruimtes.
Het nieuwe gebouw bestaat uit twee delen, enerzijds de zaal met keuken en sanitair, anderzijds de lokalen voor verschillende groepen. Tussen de twee delen is een overdekte doorgang voorzien. Alles zit onder een licht hellend dak dat oversteekt aan één zijde, zo ontstaat er in het midden een U-vormige overdekte circulatieruimte.
Voor de bouw van de lokalen hebben we de intentie om ze als een prefab-houten constructie recht te trekken. Dit heeft als voordeel dat de bouwtijd verkort en dat voldoende isolatie eenvoudig te bereiken is. Dit heeft ook tot gevolg dat er gekozen is voor een gevelbekleding met niet-steenachtige materialen, hier houten planken.